Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 2 luni.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Seminte de Macris, 0,5 grame X 20 plicuri, Agrosem

0 stars: 0.00 din 0 pareri

108 lei Lei
Cod produs
DAS54125569
Out Of stock
Descriere
Descriere Macris

Macris Caracteristici Produs: Planta Ierboasa Perena: Macrisul, o planta ierboasa perena, este o alegere excelenta pentru gradinarii pasionati de legume proaspete si pline de nutrienti.
Gust Acris si Placut: Bucura-te de un gust inconfundabil! Macrisul este apreciat pentru aroma sa acra si placuta, adaugand o nota de prospetime preparatelor tale preferate.
Crescut ca Leguma sau Planta Medicinala: Versatilitate maxima! Poti cultiva macrisul pentru frunzele sale delicioase in preparatele culinare sau pentru proprietatile sale medicinale.
Inaltime Aproximativa de 60 cm: O planta compacta si usor de gestionat, cu inaltimea potrivita pentru a se integra perfect in gradina ta.
Frunze Alungite, Culoare Verde: Frunzele lungi si verzi ale macrisului adauga o nota vibranta de culoare si prospetime, pregatindu-te pentru o experienta culinara autentica.
Potrivit pentru Supa, Salate si Mancaruri Gatite: Fii creativ in bucatarie! Macrisul este ideal ca supliment sau ca componenta principala in preparatele tale preferate, cum ar fi supele, salatele si mancarurile gatite.
Perioada de Vegetatie 90-120 Zile: Te bucuri de roadele macrisului timp de 90-120 de zile, oferindu-ti o sursa constanta de ingrediente proaspete.
Mod de Insamantare MACRIS :  Primavara: Insamanteaza in perioada martie-mai la o adancime de 1-2,5 cm pentru o productie abundenta in primavara.
Toamna: Pentru productia de toamna, insamanteaza in perioada septembrie-octombrie si pregateste-te sa te bucuri de gustul savuros in lunile urmatoare.
Curiozitati despre Planta de MACRIS
Macrisul (Nasturtium officinale) este o planta acvatica cunoscuta si sub denumirea de "creson de apa" sau "nasturel". Iata cateva curiozitati despre aceasta planta:
Denumire stiintifica: Numele stiintific al macrisului, Nasturtium officinale, deriva din cuvintele latinesti "nasus tortus", care inseamna "nas turtit" si se refera la mirosul specific al plantei.
Distributie: Macrisul este raspandit in intreaga lume si poate fi gasit in habitate acvatice, precum rauri, paraie si balti. Este o planta perena care creste in apele cu curent rapid.
Partea comestibila: Frunzele si tulpinile macrisului sunt comestibile si au un gust usor picant si piperat. Acestea pot fi adaugate in salate, sandwich-uri sau consumate ca garnitura. Macrisul este bogat in vitamina C, fier, calciu si alte substante nutritive.
Proprietati medicinale: Macrisul a fost folosit in medicina traditionala pentru diverse scopuri. Se crede ca are proprietati antiinflamatorii, diuretice si antioxidante. De asemenea, este utilizat pentru tratarea racelilor si afectiunilor respiratorii.
Floare atractiva: Macrisul produce flori mici si albe, cu petale delicate, care sunt adesea atragatoare pentru albine si alte insecte polenizatoare.
Cultivare usoara: Macrisul este o planta rezistenta si usor de cultivat in gradini acvatice sau chiar in ghivece. Poate fi crescuta si in apa, ceea ce face posibila cultivarea acestei plante intr-un bazin sau iaz.
Utilizare in gastronomie: Macrisul este adesea folosit in gastronomie pentru a adauga un gust aparte salatelor si altor preparate. Frunzele si florile sale pot fi folosite pentru a decora diverse feluri de mancare.
Alte utilizari: In afara de consumul alimentar, macrisul a fost folosit traditional si pentru tratarea afectiunilor cutanate, precum ranile si arsurile.

Este important sa fii sigur ca macrisul pe care il consumi este crescut intr-un mediu curat si sigur, pentru a evita riscul contaminarii cu substante nocive.

Descopera calitatea premium a semintelor noastre de macris - comanda acum pe Dasola.ro!

Doresti asistenta in a te ajuta cu alegerea ta? Contacteaza un consultant Dasola.ro sau lasa-ne un mesaj pe Facebook! Echipa noastra de experti este intotdeauna aici pentru a va ajuta.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura