Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 2 luni.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Ingrasamant calcinit (azotat de calciu), 2kg x 5 bucati

0 stars: 0.00 din 0 pareri

115 lei Lei
Cod produs
DAS28943279
Out Of stock
Descriere
Descriere Calcinit se recomanda a fi aplicat atat foliar, cat si in sistemele de fertiirigatie. Doza recomandata este de 6 kg/ha pentru un tratament, la o concentratie de 0,4-0,6%, adica 400-600 de grame in 100 litri apa.

Atunci cand se utilizeaza cantitati mai mici de apa pe hectar (sub 1000 litri), concentratia depinde de capacitatea utilajului folosit, cu respectarea dozei recomandate (6 kg/ha). Se adauga in apa cantitatea corespunzatoare de Calcinit, se amesteca cateva secunde si se obtine solutia pentru aplicat.

CONTINUT DE SUBSTANTE:

- Azot (N) - complet solubil in apa - 15,5%;

- Azot nitric (NO2) - 14,4 %;

- Azot amoniacal (Nh4) - 1,1%;

- CALCIU (CaO) - complet solubil in apa - 26,5%.

Calcinit este foarte higroscopic, atragand umiditatea dupa ce este expus in aer liber mai mult timp. Sacii care au fost deja desfacuti, trebuie sa se inchida strans, in scopul mentinerii produsului liber curgator la urmatoarea utilizare.

Calcinit dizolvat in apa, nu trebuie sa fie amestecat cu ingrasaminte continand fosfati sau sulfati, deoarece componentele se depun separat.

Calcinit se poate aplica cu majoritatea pesticidelor. Cu toate astea, se recomanda efectuarea unui test inainte.

MOD DE APLICARE

Cultura  Numar de tratamente  Doza
Legume  2-4  0,5-0,6 %
Pomi fructiferi  2-4  0,4 %
Vita de vie  2-4  0,4-0,6%
Cartofi  2-4  0,5-0,6%
Paioase si porumb  2-4  0,4-0,6%
Plante tehnice  2-4  0,4-0,6%
Fertiirigatie  2-4  0,10-0,15%

Importanta calciului in viata legumelor  Structura Celulara: Calciul este esential pentru formarea si mentinerea integritatii peretilor celulari. O cantitate adecvata de calciu asigura structura celulara corecta, ceea ce ajuta la rezistenta plantelor impotriva stresului mecanic si a bolilor.
Transportul Nutrientilor: Calciul joaca un rol important in transportul si absorbtia altor nutrienti in planta, inclusiv a altor minerale esentiale. Acest lucru contribuie la functionarea corecta a metabolismului plantelor.
Crestere si Dezvoltare: Calciul este implicat in reglarea cresterii si dezvoltarii plantelor. Deficitul de calciu poate duce la probleme precum frunzele necrozate, radacini slabe si fructe deformate.
Rezistenta la Boli: Un nivel adecvat de calciu in plante poate spori rezistenta acestora la diverse boli, inclusiv la bolile fungice si bacteriene. Calciul intareste peretii celulari, facandu-i mai putin susceptibili la patrunderea patogenilor.
Prevenirea Tulburarilor Metabolice: Calciul ajuta la mentinerea echilibrului acid-bazic in celule si la reglarea diferitelor procese metabolice din interiorul plantelor.
Calitatea Fructelor si Legumelor: Prezenta adecvata a calciului in sol si in plante contribuie la calitatea fructelor si legumelor. De exemplu, in cazul plantelor precum rosiile si varza, calciul ajuta la prevenirea problemelor precum "putrezirea apicala" sau "patarea neagra".

Este important ca solul sa fie bogat in calciu si ca acesta sa fie disponibil pentru plante in mod corespunzator. O monitorizare adecvata a nivelului de calciu si aplicarea de amendamente corespunzatoare pot ajuta la asigurarea unei cresteri sanatoase si productive a plantelor legumicole.

Doresti asistenta in a te ajuta cu alegerea ta? Contacteaza un consultant Dasola.ro sau lasa-ne un mesaj pe Facebook!
Trimite mesaj
Din Gura in Gura