Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 2 luni.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Seminte gazon Umbra, 1 kg x 5 bucati

0 stars: 0.00 din 0 pareri

150 lei Lei
Cod produs
DAS11533561
Out Of stock
Descriere
Descriere

Seminte Gazon Umbra, 1 kg

Seminte Gazon Umbra, 1 kg: O compozitie selecta ce cuprinde speciile vegetale ce se adapteaza cel mai bine la conditiile de umbra. Potrivit pentru solurile cu textura fina, acest amestec necesita o hidratare adecvata. Germinatia are loc intr-un ritm mai lent, asadar pentru obtinerea rapida a unui covor verde, se recomanda adaugarea a 10g pe metru patrat de planta erbacee perena in momentul semanarii.
Descrierea Lucrarii de infiintare a gazonului A. Daca exista vegetatie Seminte Gazon Umbra . Lucrarea cea mai eficienta este erbicidarea totala.

In acest sens recomandam produsul GLIFOTIM (360 g/l glifosat acid) in doza de 40 ml/100 mp in 5-7 l apa aplicat cand buruienile cu frunza lata au suficienta masa foliara, 8-10 cm inaltime iar cele perene  cu frunza ingusta 15-20 cm.

Dupa erbicidare nu se intervine cu nici o lucrare 2-3 saptamani pentru ca erbicidul sa distruga si radacinile buruienilor perene.

B. Daca nu exista vegetatie

Se curata  terenul de resturile vegetale, pietre, bolovani, resturi de la constructii  etc. si se niveleaza.

In ambele cazuri, dupa curatire se imprastie superfosfat (3-4 kg/100 mp), sare potasica (2 -3 kg/100 mp) si mranita (4-5 kg/mp).

Pregatirea terenului pentru Seminte Gazon Umbra

Se sapa terenul din toamna (ex. cu harletul) la 20-22 cm cu incorporarea ingrasamintelor amintite mai sus.

Este indicat sa se marunteasca bulgarii pentru ca in primavara sa nu apara denivelari.

Nivelarea si tavalugirea

Se grebleaza atent terenul pentru a se nivela, dupa care se taseaza prin tavalugire.

Suprafata astfel rezultata trebuie sa fie plana.

Semanatul Se face prin imprastiere  cu mana uniform  prin doua treceri (pe lungimea si latimea parcelei, in cruce) sau cu semanatori manuale pentru gazon. Dupa semanat se acopera semintele cu un strat subtire de pamant sau nisip si se tavalugeste usor. De regula epoca optima de semanat este primavara sau toamna. Gazonul se poate semana tot timpul anului exceptand perioadele cu temperaturi extreme, conditia fiind asigurarea necesarului de apa.

Doza de samanta recomandata: 1 kg samanta  pentru 35-50 mp

Adancimea de semanat: 1-1,5 cm

Lucrari de intretinere dupa semanat: Udarea

In functie de  momentul semanatului este posibil sa fie necesara udarea cu cantitati mici de apa de 2-3 ori pe zi, timp de 15-25 zile, pana la rasarirea tuturor speciilor din amestecul semanat.

Pe masura ce plantele tinere cresc se va uda mai rar dar cu cantitati mai mari de apa, astfel incat la a treia tundere, udarea sa asigure umectarea solului pana la 15-20 cm.
Distrugerea crustei

Daca intre semanat si rasarire intervine o ploaie torentiala sau se uda abundent, solul se batatoreste si se formeaza crusta impiedicand rasarirea.

In acest caz pentru distrugerea crustei se foloseste o grapa de  maracini care se trece peste suprafata semanata.

In nici un caz nu se foloseste grebla, pentru a nu dizloca semintele  germinate.

Doresti asistenta in a te ajuta cu alegerea ta? Contacteaza un consultant Dasola.ro sau lasa-ne un mesaj pe Facebook! Echipa noastra de experti este intotdeauna aici pentru a va ajuta.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura